Side

Side is de grootste badplaats aan de Turkse Rivièra. Het sfeervolle plaatsje werd gesticht in de zevende eeuw voor Christus. Side is een schitterende plaats voor de cultuurliefhebber, eigenlijk is het een groot openlucht-museum. Het theater van Side is 2.000 jaar oud. Er wonen ongeveer 18.000 inwoners in Side.

Ligging
Side ligt op ongeveer 75 kilometer van Antalya, waar ook de luchthaven is.

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.

Stranden Side
Side heeft grote en mooie zandstranden. De stranden behoren tot de mooiste van Europa en bieden watersportliefhebbers volop mogelijkheden tijdens hun vakantie. Side kent twee grote stranden: East Beach en u raadt het waarschijnlijk al West Beach. Laatstgenoemde strand is het populairste strand omdat het water daar heel langzaam diep wordt. Ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen. Op de stranden zijn volop activiteiten mogelijk. Denk hierbij onder andere aan parasailen, waterskiën, duiken of het maken van een boottocht.

Klimaat Side
Het klimaat in Side is erg aangenaam. In de maanden juni tot en met september liggen de maximum temperaturen boven de 30 graden. De temperatuur van het zeewater schommelt in die periode tussen de 23 en 27 graden. De neerslag is te verwaarlozen. Kortom mooi weer is in Side tijdens uw vakantie eigenlijk gegarandeerd.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Nederland is 1 uur.

Vlucht
De vlucht vanaf Schiphol naar Antalya duurt circa 3 uur en 45 minuten. De transfer met de bus van Antalya naar Side duurt gemiddeld een uurtje.

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.