Cesme

Cesme is een toerististenplaats dat ligt in het gelijknamige district in het westen van Turkije. Het ligt aan de kust op ongeveer 80 km afstand van Izmir.

Cesme staat vooral bekend om de mooiste stranden. Wij durven wel te stellen dat Cesme het mooiste strand van Turkije heeft als we kijken naar de grotere toeristenplaatsen.

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.

Cesme Turkije

Cesme was in het verleden altijd erg populair bij de rijke mensen het Izmir. Zij hadden veelal luxe vakantiehuizen in het plaatsje. Naarmate de transportmogelijkheden beter werden in Turkije kwam de jetset uit Istanbul ook steeds meer richting Cesme. Hierdoor is het plaatsje enorm groeit. Met succes hebben de overheden en bewoners het oude dorp zoveel mogelijk in stand kunnen houden. De resultante hiervan is de typische architectuur in Cemse. Doordat men in het plaatsje niet zo houdt van all-inclusive hotels is het plaatsje relatief onbekend met buitenlandse toeristen. Dit in tegenstelling tot vele andere badplaatsen in Turkije. Veel windsurfers trekken ook naar de stad toe. Nadat de jachthaven gerenoveerd is zijn er ook veel mensen met een jacht naar Cesme getrokken.

Stranden in Cesme

Het populairste strand van Cesme is gesitueerd langs de kust in Ilica. Dit is een enorm wit strand met een lengte van 2 km en zeer helder water. U kunt zich voorstellen dat dit zeer populair is bij bezoekers. Op het strand zijn veel voorzieningen. Denk hierbij aan restaurants en caf├ęs aan het water. Ook voor de watersportliefhebber is hier voldoende te beleven. Zo kunt u er jetski’s en waterski’s huren.