Valencia

Zeker voor een stedentrip is Valencia schitterende stad. Valencia ligt aan de oostgrens van Spanje ongeveer halverwege. De stad heeft circa 800.000 inwoners en heeft voor elk wat wils. Als u houdt van tapas en wijnen. U Valencia aan het goeie adres. Maar wie van stranden houdt met de nodige faciliteiten en voldoende breed kan ook zijn of haar hart ophalen in Valencia.


Als u sfeer, gezelligheid en vriendelijke mensen wilt aantreffen op vakantie dan kunt u daarvoor goed terecht in Valencia. Zijn voldoende bezienswaardigheden, een schitterend park, musea en voldoende cultuur in Valencia voor mensen die daarvan houden.

Als u de stad Valencia goed wilt leren kennen adviseren wij u een fiets te huren of een zogenaamde hop on hop off buskaart te kopen.

Valencia heeft voor mensen die van mooie winkels houden ook genoeg te bieden. De stad is overigens een stuk minder toeristisch dan Barcelona. Valencia heeft een oud gedeelte en een nieuw gedeelte die beiden de moeite waard zijn. De stad is ook erg schoon. Verder kent de stad een mooie kathedraal.

En uiteraard en dat hoeven wij u niet vertellen is het weer erg lekker in Valencia. Hou er overigens wel rekening mee dat men hier niet zo goed Engels spreekt dan bijvoorbeeld in Barcelona. U zult zich erop moeten voorbereiden als u geen Spaans spreekt dat u zich af toen met handen en voeten moet zien te redden.

Het openbaar vervoer in Valencia is goed geregeld.

Al met al is Valencia een echte aanrader. Wij adviseren u om ongeveer drie of vier dagen in Valencia te verblijven. Daarnaast kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om in omgeving van Valencia te kijken wat daar zoal te beleven valt. U zult geen spijt krijgen van een bezoek aan Valencia.