Tenerife

Tenerife is het grootste en misschien wel mooiste van de zeven Canarische eilanden. Net als de andere eilanden die deel uitmaken van de Canarische Eilanden heeft Tenerife een vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide met een hoogte van 3718 meter. De vulkaan splits het eiland in twee delen. Het koelere noordelijke deel is een weelderige tropisch paradijs met bananenplantages en palmbomen. Hier is de kans op bewolking en regen veel groter dan in het zuidelijke deel van Tenerife waar de meeste mensen op vakantie gaan. Het zuidelijke deel bestaat bijna uit een woestijnlandschap.

Plaatsen op Tenerife
De hoofstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. De stad ligt aan de oostkust van het eiland. Santa Cruz heeft een grote en belangrijke haven voor cruise- en vrachtschepen. Aan de oostkant van het eiland ligt verder ook Playa de San Juan. Deze plaats biedt een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan en het buureiland La Gomera.


Klimaat Tenerife
Dankzij de passaatwind is het altijd aangenaam weer tijdens uw vakantie op Tenerife. De temperatuur ligt gedurende het gehele jaar tussen 19 en 25 graden. De laagste temperaturen worden vanzelfsprekend in de winter gehaald, de hoogste in de zomer. Hieraan heeft Tenerife haar naam te danken van het eiland met de eeuwige lente. Zoals hierboven al genoemd is het wel belangrijk te vermelden dat het noordelijke deel van Tenerife een stuk kouder en natter is dan het zuidelijke deel. Dit komt omdat de bewolking blijft hangen bij de vulkaan El Teide.

Stranden Tenerife
Tenerife kent verschillende bekende en mooie stranden. De mooiste stranden van Tenerife zijn onder andere Playa de las Vistas, Playa de las Americas, Playa del Duque en Playa de las Teresitas. Laatstgenoemde is zeker een van onze favoriete stranden.