Salou

Ligging

Salou is de grootste badplaats aan de Costa Dorada in Catalonië. Het ligt op iets meer dan 100 kilometer van Barcelona. Er wonen ruim 16.000 inwoners in Salou. Het dorp wordt in de zomer vooral bezocht door jongeren uit Nederland, Duitsland, Engeland en België die hier hun vakantie willen vieren. De televisieserie en film Costa werd in Salou opgenomen.


Attracties
Een populaire attractie in de buurt van Salou is waterpretpark Port Aventura. Een bekende discotheek in de omgeving van Salou is Pacha. Een discotheek waar DJ Tiësto al diverse mogelijkheden heeft opgetreden. Verder zijn er vele gezellige kroegen in Salou.

Vliegen naar Salou
Wie gaat vliegen naar Salou zal landen op de luchthaven Reus, Barcelona of Girona. De vlucht vanaf Schiphol duurt gemiddeld zo’n twee uur.

Busreis Salou
Wie met de bus naar Salou wil, is natuurlijk voordeliger uit dan met het vliegtuig. Hou er dan wel rekening mee dat de busreis naar Salou ongeveer 20 uur duurt.

Strand Salou
De stranden van Salou zijn goudgeel van kleur en grenzen aan de kristalheldere zee. Doordat de zee er langzaam diep wordt en hoge golven amper voorkomen, is Salou ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Salou kent in totaal acht stranden. Het belangrijkste strand van Salou is Playa de Llevant. Dit strand is 1,2 kilometer lang en heeft een breedte van 140 meter. Een ander groot strand is Playa Ponent. Dit strand is iets meer dan 1 kilometer lang. De andere stranden van Salou zijn Playa Llarga, Playa Capellans, Playa llenguadets, Penya Tallada, Cala de la Font en Cala Cranc.

Geld
De munteenheid in Salou is de euro. Een tijdsverschil tussen Salou en Nederland is er niet. De voertaal in Salou is Spaans, maar met Engels kunt u er ook uitstekend uit de voeten. Voor snackbars met Nederlands eten hoeft u in Salou niet al te lang te zoeken.

Weer Salou
Salou heeft een zeer aangenaam mediteraan klimaat. In de hoogseizoen kan je er eigenlijk op rekenen dat het bijna iedere dag goed strandweer is. De temperatuur in Salou ligt dan rond de 30 graden. Neerslag komt dan bij grote uitzondering voor. De temperatuur van het zeewater in Salou ligt in het hoogseizoen tussen 23 en 25 graden.

De gemiddelde maximum temperatuur in Salou ziet u in onderstaande klimaattabel:

januari: 14°C
februari: 15°C
maart: 17°C
april: 19°C
mei: 22°C
juni: 26°C
juli: 29°C
augustus: 30°C
september: 26°C
oktober: 22°C
november: 17°C
december: 14°C

Uitgaan in Salou
Wie wil uitgaan in Salou is daar aan het juiste adres. In Salou zijn veel discotheken en feestcafes. Enkele bekende discotheken zijn Snoepys, Flashback, Pappilon en La Pacha. Voor feestmuziek kun je onder andere naar ‘t Gat van Nederland, Ski hut Salou en Cooldown @ Crocs. Tijdens het uitgaan in Salou zul je voornamelijk Nederlandse en Engelse toeristen aantreffen. Als je geld wilt besparen, kan je de Salou Vip Card kortingspas aanvragen.