Playa del Ingles

Gran Canaria
Playa del Inglés is een badplaats in het zuiden van het eiland Gran Canaria. De vertaling van de plaatsnaam is letterlijk: “strand van de Engelsen”.

Inwoners
In Playa del Inglés wonen ruimen 17.000 mensen. Een aantal dat nog steeds groeit. Het plaatsje kent eigenlijk geen echt centrum. Van alle bestemmingen in Spanje is Playa del Inglés de populairste bestemming voor een vakantie onder Nederlanders. Het wordt hierbij gevolgd door Barcelona, Malgrat de Mar, Playa de las Américas en Benidorm.


Strand Playa del Inglés
Playa del Inglés staat bekend om het strand van 1800 meter lengte en maximaal 60 meter breedte. Het strand loopt geleidelijk en langzaam af. Ook de zandduinen zijn kenmerkend voor Playa del Inglés. Dit zand is woestijnzand dat uit de Sahara komt. Het is de populairste bestemming op Gran Canaria.

Uitgaan Playa del Inglés
De badplaats is met name populair bij homo’s. Zo zijn er veel bars en restaurants die volledig op homo’s gericht zijn. In totaal zijn er zo’n 150 bars en 10 discotheken.

Vliegtuig
Vliegen naar Gran Canaria vanaf Schiphol duurt ongeveer 4 uur en 15 minuten.

Hotels Playa del Inglés
In Playa del Inglés staan vijf hotels die bij de populairste top 10 hotels in Spanje horen. Het Eugenia Victoria hotel staat hierbij op nummer 1.
Onderstaand een video van Eugenia Victoria.

Weer Playa del Inglés
De gemiddelde maximum temperatuur in Playa del Inglés ziet u in onderstaande klimaattabel:

januari: 20°C
februari: 20°C
maart: 21°C
april: 22°C
mei: 23°C
juni: 25°C
juli: 28°C
augustus: 28°C
september: 27°C
oktober: 25°C
november: 23°C
december: 21°C