Pineda de Mar

Pineda de Mar is een klein dorpje dat ligt tussen Santa Susanna en Calella. Het ligt aan de Costa Brava. Pineda heeft een mooie boulevard die langs het strand loopt. Daarnaast zijn er vele gezellige straatjes en pleintjes. In het centrum vindt u de Plaza de Melias een zeer gezellig plein met verschillende terrassen. Op het plein worden vaak traditionele volksdansen gehouden. Pineda is in de zomer gezellig druk maar geen oord voor massatoerisme. De plaats is vooral geschikt voor ouderen en gezinnen met kinderen. Jongeren zullen er waarschijnlijk te weinig vertier aantreffen. In het dorp vindt u vele winkels, restaurants, hotels en appartementen. Het winkelgebied is verkeersvrij.


Strand Pineda de Mar

Pineda heeft een lang en breed strand. Het is een schoon, goed onderhouden zandstrand.

Watersport Pineda de Mar

Voor watersport bent u aan het juiste adres in Pineda. Er is een duikschool, parasailen is mogelijk en verder kunt u er kano varen, windsurfen, zeilen, waterskieen en ook een waterscooter huren behoort tot de mogelijkheden.

Markt

U kunt in Pineda op vrijdag naar de markt. Hier kunt u allerlei zaken kopen zoals fruit, groente, kleding en cd’s. De markt wordt gehouden aan de boulevard en begint bij het station.

Station Pineda de Mar

Pineda de Mar heeft een station waarmee u snel en eenvoudig met trein naar Barcelona kunt. Ook vele andere plaatsen zoals Malgrat de Mar en Calella zijn eenvoudig met de trein te bereiken. Het station ligt aan de lijn Girona-Barcelona. Een taxi nemen in Pineda is relatief goedkoop.

Uitgaan

De boulevard is ideaal om op te flaneren. Aan de boulevard ligt ook een discotheek.

Bezienswaardigheden

Net buiten het dorp liggen ruines van het kasteel Montpalau. Daarnaast zijn er nog enkele bogen van een Romeins aquaduct. Dit zijn leuke bestemmingen om eens naar toe te wandelen.

Excursies

Een bezoek aan Girona of Barcelona is zeker aan de raden. Beide plaatsen liggen op circa 50 kilometer afstand van Pineda de Mar. Natuurliefhebbers kunnen naar de botanische tuinen in Blanes. Ook Blanes is met de trein goed bereikbaar. Een boottocht is natuurlijk ook altijd aan te raden. Er zijn verschillende leuke plaatsjes in de buurt van Pineda de Mar waar je naar toe kunt.

Vliegen naar Pineda de Mar

Als u naar Pineda de Mar vliegt, zult u landen op het vliegveld van Barcelona of op de luchthaven Girona/Gerona. De vlucht duurt ongeveer 2 uur. De goedkopere maatschappijen vliegen overigens doorgaans naar de luchthaven van Girona. De afstand van Girona is ongeveer 50 kilometer. Met een auto moet u rekening houden met een reistijd van ongeveer 45 minuten van Girona naar Pineda de Mar.

Aanbiedingen: vakantie Pineda de Mar -klik hier-

Auto naar Pineda de Mar

Wie de auto wil nemen naar Pineda de Mar moet vanaf Utrecht ongeveer 1474 kilometer rijden.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Pineda de Mar ligt ongeveer gelijk aan dat in ons land. Het is gebruikelijk een fooi te geven van 5 tot 10%. Men betaalt in Pineda met de euro.

Weer in Pineda de Mar

Het klimaat in Pineda de Mar is erg aangenaam. De temperatuur in de verschillende maanden is als volgt:

Max. temp.
Min. temp
Januari
13
5
Februari
14
6
Maart
16
7
April
18
8
Mei
21
13
Juni
24
16
Juli
27
18
Augustus
27
18
September
26
17
Oktober
22
14
November
15
8
December
13
5