Nerja

Nerja is een plaatjes in de provincie Malaga. Het dorpje heeft een oppervlakte van 85 km2. Het aantal inwoners ligt net boven de 20.000.

Ligging
Nerja ligt aan de Middellandse Zee op ongeveer 50 kilometer ten oosten van Málaga. In Nerja is het strand ruim 15 kilometer lang. Voor mensen die van een zon, zee en strand vakantie houden is Nerja een geschikte bestemming. De belangrijke inkomstenbronnen van Nerja zijn watersport en het toerisme. Het is een schilderachtig plaatsjes dat de sfeer van lang geleden uitademt. De kust rond Nerja wordt gekenmerkt door schitterende baaien en steile rotsen.Druipsteengrotten
Net buiten Nerja vindt u de grotten van Nerja. Dit zijn druipsteengrotten. In deze grotten zijn enkele bijzonder archelogische vondsten gedaan.

Spaanse sfeer
Doordat Nerja nog niet is verpest door het massatoerisme treft u hier nog de echt Spaanse sfeer aan. Het plaatje wordt gekenmerkt door kleine straatjes en witte huizen. Vanaf ‘het balkon van Europa’ heeft u een schitterend uitzicht over de zee. Hiermee wordt een door bomen omringde boulevard bedoeld. In het centrum van het Nerja kunt u terecht bij de vele restaurants en Tapas-bars. Ondanks het feit dat het geen oord is voor het massatoerisme vindt u er wel diverse bars en discotheken.

Sierra Almijara
Aan de rand van Nerja ligt de Sierra Almijara. Dit is een bergketen van maar liefst 3500 meter hoog.

Bustochten
Wie met de bus op stap wil naar omringende plaatsen kan onder andere naar Malaga, Almeria, Granada en Sevilla. Een aanrader is verder om eens in het mooie dorpje Frigiliana te kijken dat op slechts 5 kilometer afstand van Nerja ligt.

Stranden Nerja
Nerja heeft diverse mooie stranden. De bekendste zijn het Burriana-strand, het Nerja-strand en het Torrecilla-strand. Al deze stranden zijn zandstranden. Wij raden het Burriana-strand vooral aan voor ouders met kinderen omdat er enkele speeltoestellen op het strand zijn.

Duiken
Wie wil duiken in Nerja kan terecht bij diverse duikscholen.

Temperatuur Nerja
De temperatuur in juli ligt in Nerja op gemiddeld 31 graden. Het is qua klimaat een van de aangenaamste, warmste en zonnigste streken van Europa. Mede omdat de zon er bijna altijd schijnt.

De gemiddelde maximum temperatuur in Nerja ziet u in onderstaande klimaattabel:

januari: 14°C
februari: 15°C
maart: 17°C
april: 19°C
mei: 23°C
juni: 27°C
juli: 31°C
augustus: 31°C
september: 28°C
oktober: 22°C
november: 18°C
december: 15°C