Mallorca

Mallorca (ook wel Majorca genoemd) is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft een lengte van 100 kilometer en een maximale breedte van 70 kilometer. De totale kustlijn is in totaal 550 kilometer lang. Het eiland is met name populair bij Britten en Duitsers. Er zijn circa 40 bergen van meer dan 1000 meter hoogte op Mallorca. We kunnen gerust uit eigen ervaring vertellen dat Mallorca een heel mooi eiland is. Het ligt dicht bij Nederland, heeft mooie stranden, er is genoeg te zien, en genoeg te beleven, het heeft een aangenaam klimaat en ook een afwisselend landschap. Mallorca heeft een imago van een feesteiland. En dat is maar voor een klein deel terecht. Er zijn genoeg plakken op Mallorca waar u aan de drukte kunt ontkomen.

Vliegen naar Mallorca

Vliegen van Schiphol naar Mallorca duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Als u geen vervoer heeft vanaf het vliegveld kunt u kiezen uit het grote aanbod van taxi’s. Als u niet wilt vliegen kunt u de boot nemen van Barcelona. Uiteraard kunt u ook besluiten om een auto te huren op het vliegveld. Sinds het jaar 2012 kunt u ook vliegen naar Mallorca vanaf vliegveld Eelde. Prijsvechter Ryanair vliegt twee keer per week naar Mallorca.
Palma de Mallorca


De hoofstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Daar wonen zo’n 375.000 inwoners. Het is een mooie stad waarin gezellig kunt eten, mooie gebouwen vindt waaronder een fantastische kathedraal. De hoofdstad ligt aan het strand en is onder andere met busverbindingen goed te bereiken vanaf vele andere plaatsen op het eiland. Wij raden u aan om zeker ‘s avonds een keer te gaan eten in deze stad. Er zijn volop steegjes en smalle straatjes waar het echt enorm sfeervol is.

Autoverhuur

In het hoogseizoen rijden er ongeveer 30.000 huurauto’s op Mallorca. Auto’s zijn te huur op het vliegveld, in iedere badplaats en elk toeristische gebied. De wegen op Mallorca zijn over het algemeen in zeer goede staat. Ook de wegen voor Tramuntana, de bergen in het Zuiden, zijn erg goed. Deze wegen kennen wel veel bochten en zijn erg steil. Plan daarom de dag vrij ruim in omdat u behoorlijk wat oponthoud kunt verwachten van touringcars die niet al te snel tegen de bergen op kunnen rijden. Het maximale alcoholpromillage dat u in uw bloed mag hebben tijdens het rijden is 0,5. Er zijn verschillende bedrijven waar u auto’s kunt huren. Ik boek regelmatig een auto bij EasyTerra. Een geschikt partij voor auto huren mallorca.

Geld

De munteenheid op Mallorca is natuurlijk de euro. Lekker gemakkelijk dus. U hoeft geen geld te wisselen als u wilt betalen op Mallorca.

Paardrijden

In bijna iedere grote badplaats is het mogelijk een paard te huren om een tocht door het maquislandschap of langs de stranden te maken. Bijna ieder paardrijcentrum heeft een instructeur.


Duiken en snorkelen

In welke baai u ook gaat duiken, u zult onder indruk zijn van wat u ziet. De mooiste snorkelgebieden van Mallorca zijn daar waar rotsen de baaien begrenzen. U kunt er onder andere heel mooie zee-anemonen zien. Als u wat brood in het water zou verkruimelen, zult u zien dat kleine rode, blauw en gele visjes er snel op afkomen. Als u wilt duiken kunt u duikscholen vinden in Cala d’Or, Cala Figuera, Cala Santanyi, Cala Rajada, Portocolom, Port d’Andratx, Santa Ponca, Port de Pollenca en in Font de Sa Cala.

Surfen en zeilen

Port De Pollença is het meest geschikt voor wie wil beginnen met surfen of zeilen. Andere goede gebieden voor surfen zijn de baai van Palam tussen Illetas en Cala Blava, de baai van Es Trenc en de baai van Alcúdia. Wie wil zeilen kan rondom het eiland terecht in ruim 40 jachthavens. Als u een zeiljacht wilt huren, is enige ervaring als schipper wel belangrijk.

Wandelen

Wandelen op Mallorca is bij toeristen erg populair. Omdat Mallorca veel privegebieden kent, adviseren wij u om al voor vertrek een wandelgids aan te schaffen. Als u wilt wandelen in het Tramuntana gebergte gaat u echt bergwandelen. Zorg daarom voor een goede wandeluitrusting. dit gebergte ligt in het noordwestelijke deel van Mallorca en is ongeveer 90 km lang. Het gebergte is verspreid over 13 gemeenten. Het gebied bestaat uit steile bergwanden en daarom het best begaanbaar per voet. Het is overigens ook mogelijk om met de auto door het gebied te rijden. Verder rijdt er een elektrische trein. Hiermee kunt u een rit maken 60 min duurt daarmee kunt zien hoe mooi het landschap is en hoe schitterend sommige bergwanden zijn. De hoogste top van het gebergte is bijna 1500 m hoog. In de winter is het mogelijk dat de bergtoppen onder de sneeuw liggen. voor mensen die van bijzondere dieren en planten houden is het een mooi gebied.

Strand Mallorca

Het bekendste strand van Mallorca ligt in het zuiden in de Baai van Palma. Het water is er erg helder. Wie niet van massatoerisme houdt, kan dit strand het beste mijden. De stranden zijn erg schoon en hebben vele kilometers breed, lichtgeel strand met fijn zand. De mooiste en grootste strandbaai ligt in het noorden van het eiland en heet Badia d’Alcúdia. De zee wordt hier langzamerhand diep waardoor het voor gezinnen met kinderen zeer geschikt is. Het zand in de Mesquida-baai in het noordoosten van het eiland is fijn, wit en beeldschoon. Aan de oostkust is Calla Millor het mooiste strand. Het strand is er wit, fijn en behoorlijk breed. Ook dit strand is voor kinderen zeer geschikt doordat het geleidelijk in de zee loopt. Ook het strand van Sa Coma (ook aan de oostkust) is erg mooi. Het zand is hier ook heerlijk fijn en wit. In het zuidoosten vinden we nog een hele mooie strandbaai: Cala Mondrago. Naast het mooie strand is de zee hier erg mooi turquoise gekleurd. Een ander droomstrand is Cala S’Amarador.

Op de meeste stranden wapperen vlaggen die aangeven of u kunt gaan zwemmen. Als de rode strandvlag in de mast hangt, is het te gevaarlijk om te zwemmen. Dit kan zijn omdat de golven te hoog zijn of de onderstroom verraderlijk is. Als u de groene vlag ziet kunt u uiteraard onbezorgd het water in. De kust van Mallorca is voor iedereen beschikbaar omdat prive-bezit pas vanaf 6 meter vanaf de kust toegestaan is.

Hoogste punt

Met een hoogste van 1445 meter meter is de Puig Mayor de hoogste berg van Mallorca. Dit ligt in het Tramuntana.

Taal

Op Mallorca worden twee talen gesproken. Het Mallorcaanse dialect van Catalaans en het Spaans. Catalaans is de officiele taal op Mallorca.

Klimaat Mallorca

Mallorca heeft een subtropisch Middellandse-Zeeklimaat en kent eigenlijk geen

winter. Het is er nagenoeg het gehele jaar minimaal 15 graden. In de zomer regent het nagenoeg niet op Mallorca en kan de temperatuur

oplopen tot ongeveer 35 graden. De gemiddelde temperatuur is 23 graden in mei, 27 graden in juni, 30 graden in juli en augustus, 27 graden in september en 22 graden in oktober. Het is aangenaam dat het op Mallorca eigenlijk altijd wel, tenminste aan de kust, waait. In de zomermaanden kent Mallorca gemiddeld 1 of 2 dagen waarop het regent. In juni is het zeewater ook voor koukleumen al warm genoeg. Augustus kent een hoge luchtvochtigheid, die soms niet al te prettig is. Het weer op Mallorca is al met al erg lekker dus.

Voordelig naar Mallorca. Bekijk alle aanbiedingen!-> KLIK HIER

Klimaattabel Mallorca

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Lucht 14 15 17 19 23 27 30 30 27 22 18 15
Water 14 14 14 15 17 22 25 26 25 23 20 16
Uren zon 5 7 7 9 9 11 11 10 8 7 6 5

Fooien
Het is gebruikelijk om voor het verlenen van diensten een fooi te geven. Dat betekent dus dat taxichauffeurs, reisleiders, kelners, kamermeisjes en dergelijke het leuk zullen vinden indien zij een extraatje ontvangen. Zeker indien zij mee werk verricht hebben dan van ze geacht werd te doen. In restaurants is een fooi van 5 tot 10 procent gangbaar.

Paspoort
Omdat Mallorca onderdeel is van Spanje, is het bij aankomst niet noodzakelijk een paspoort te tonen. In hotels en bij het huren van een auto moet u meestal wel een paspoort laten zien. Ook bij het wisselen van geld kan men naar uw paspoort vragen.