Lloret de Mar

Lloret de Mar is een plaats met een geschiedenis die meer dan 1.000 jaar teruggaat. Het is de pionier van het Europese toerisme in de jaren ’50. Het ligt aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee. Barcelona ligt ongeveer op 75 kilometer, Girona op ongeveer 35 kilometer en Frankrijk op 100 kilometer. Er wonen ruim 32.000 mensen in Lloret de Mar. Het is een zeer toeristisch dorp dat in het hoogseizoen onderdak biedt aan zo’n 160.000 mensen. In totaal zijn er ongeveer 100 hotels in Lloret. Het aantal pensionen en appartementen ligt ieder rond de 30. Momenteel zijn er 28 discotheken in Lloret de Mar.

Jongeren
Lloret de Mar wordt met name door jongeren bezocht. De plaats heeft veel discotheken en bars. Ook voor Nederlandse cafe’s en eettenten kunt u in Lloret de Mar goed terecht.

Betalen
De munteenheid van Lloret de Mar is de euro en tijdsverschil met Nederland is er niet. Men spreekt in Lloret de Mar Spaans, maar met Engels kunt u zich ook goed verstaanbaar maken.
Klimaat Lloret de Mar

Lloret de Mar heeft een mediterraan klimaat. De nabijheid van de zee zorgt voor milde temperaturen het hele jaar door. De gemiddelde maximum temperatuur in Lloret de Mar ziet u onderstaand:

januari: 13°C
februari: 14°C
maart: 16°C
april: 17°C
mei: 21°C
juni: 25°C
juli: 28°C
augustus: 28°C
september: 25°C
oktober: 21°C
november: 16°C
december: 14°C

Busreis Lloret de Mar
Voor een supervoordelige vakantie adviseren bij een busreis naar LLoret de Mar. Er zijn enkele aanbieders zoals bijvoorbeeld Peter Langhout, Montemar, De Jong Intra en Solmar die busreizen naar Lloret de Mar aanbieden. De reis met de bus naar Lloret duurt vanaf Nederland ongeveer 20 uur.

Vliegen naar Lloret de Mar
Wie met het vliegtuig naar Lloret de Mar wil, reist ongeveer 2 uur met het vliegtuig vanuit Nederland. Het dichtstbijzijnde vliegveld vanaf Lloret de Mar is dat van Gerona/Girona. Dit ligt op circa 40 kilometer afstand van Lloret.

Stranden Lloret de Mar

Lloret de Mar heeft maar liefst vijf stranden. Deze mooie stranden leveren volop watersportmogelijkheden zoals het huren van een jetski, parasailing, zeilen, surfen etc. De stranden in Lloret zijn alle onderscheiden met een blauwe vlag. Hiermee wordt kenbaar gemaakt dat de stranden schoon en goed onderhouden zijn. Voor mensen die met de auto naar het strand in Lloret de Mar gaan: er zijn parkeerplaatsen in de buurt van het strand. De stranden lopen behoorlijk snel af en zijn daarom minder geschikt voor mensen met kleine kinderen.