Gran Canaria

Gran Canaria is voor Nederlanders het populairste eiland van de Canarische eilanden. In totaal gaan er jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen naar Gran Canaria om er hun vakantie te vieren. Er wonen in totaal zo’n 800.000 mensen op het eiland. Het is een onderdeel van Spanje en ligt op circa 200 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust. De populairste bestemming op Gran Canaria is Playa del Inglés. Gran Canaria heeft een vulkanische oorsprong. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas.

Klimaat Gran Canaria
Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat. Het is er bijna altijd warm en zonnig. Dit is ook de reden waarom toeristen nagenoeg het gehele jaar op vakantie naar Gran Canaria gaan en daar op de stranden te vinden zijn. Dus ook voor het overwinteren. De temperatuur ligt er bijna altijd tussen 21 en 28 graden. De golfstroom zorgt ervoor dat het zeewater er gedurende het gehele jaar minimaal 19 graden is. Het zuidelijke deel van het eiland trekt de meeste toeristen omdat het er warmer en droger is. De oorzaak hiervan is het bijna 2000 meter hoge gebergte dat op het midden van het eiland ligt.


Hotels Gran Canaria
In Playa del Inglés staan vijf hotels die tot de populairste top 10 hotels in Spanje behoren. Het Eugenia Victoria hotel is de absolute nummer 1.

Toeristische tips
In het zuiden van Gran Canaria ligt een groot vogelpark: Palamitos Park. In Las Palmas kunt u het huis van ontdekkingsreiziger Columbus bezoeken.

Stranden Gran Canaria
De stranden op Gran Canaria zijn in het algemeen heel schoon. Het zeewater is mooi helder. In totaal zijn er zo’n 150 stranden op Gran Canaria. De belangrijkste stranden liggen in het zuiden van het eiland. De totale kustlijn bedraagt 236 kilometer. Vanwege de wind en de golfen is Gran Canaria populair bij windsurfers. Wie een tijdens de vakantie van een rustig strand houdt, kan naar Puerto de Mogan, Playa de los Amaderos en Arguine gaan. Wie meer van massatoerisme houdt, is in Puerto Rico, Las Palmas, Maspalomas en natuurlijk in Playa del Inglés aan het goede adres. Het strand van Las Palmas heet Playa de las Canteras. Dit strand wordt voor een groot bezocht door de inwoners van Gran Canaria. Het is daarom in het weekend erg druk. Het strand bestaat uit fijn geel zand gemengd met donkerder zand. Het zand in Playa del Ingles is eveneens zwart/geel. In Puerto Rico is het strand met mooie witte steentjes enorm mooi gekleurd.

Voordelig naar Gran Canaria. Bekijk alle aanbiedingen!-> KLIK HIER

Het hotel dat door de meeste Nederlanders wereldwijd bezocht wordt staat op Gran Canaria. Dit is hotel Eugenia Victoria.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over Gran Canaria.