Fuerteventura

Fuerteventura is een eiland dat bij Spanje hoort. Het maakt onderdeel uit van de Canarische Eilanden. Het is na Tenerife het grootste Canarische Eiland en heeft net als de andere eilanden een vulkanische oorsprong. Fuerteventura groeit nog steeds enorm op toeristisch gebied. Op het eiland worden voornamelijk veel all-inclusive resorts gerealiseerd. Het is qua bezienswaardigheden een van de saaiste Canarische Eilanden, maar wie van windsurfen of mooie stranden houdt, is er aan het juiste adres.


Corralejo
Corralejo is met afstand de populairste en levendigste badplaats op Fuerteventura. Het ligt op de noordpunt van het eiland. Het middelpunt van de oude stad is de haven die nog steeds gebruikt wordt voor vissersboten. Vanaf Corralejo kan je het eilandje Lobos zien liggen. Corralejo is verder heel erg belangrijk om de schitterende stranden. Het gaat dan niet zozeer om het strand van het plaatsje zelf, maar om de stranden net buiten Corralejo. Vanaf het vliegveld is het iets meer dan een half uur rijden naar Corralejo. Aan de lange hoofdstraat bevinden zich veel winkeltjes en restaurants. De plaats wordt net als veel van de andere Canarische Eilanden veel bezocht door Engelse toeristen.

Klimaat Fuerteventura
De populariteit van Fuerteventura is met name te danken aan het klimaat. De zon schijnt er maar liefst 3.000 uur per jaar. De zon schijnt er 300 dagen per jaar. Het klimaat van Fuerteventura is te vergelijken met dat van Mexico en Florida. Hierdoor is het ook in de wintermaanden nog zeer prettig vertoeven op Fuerteventura. Dankzij een constante woestijnwind zult u het in de zomermaanden ook eigenlijk niet snel te warm hebben.


De gemiddelde maximum temperatuur op Fuerteventura ziet u onderstaand:

januari: 21°C
februari: 21°C
maart: 23°C
april: 23°C
mei: 24°C
juni: 26°C
juli: 26°C
augustus: 27°C
september: 27°C
oktober: 25°C
november: 23°C
december: 22°C

Stranden Fuerteventura
Op geen van de andere Canarische Eilanden komen zulke enorme zandduinen en langgerekte zandstranden voor als op Fuerteventura. De stranden van Fuerteventura behoren tot de mooiste van Europa. Ze zijn onderscheiden met de Blauwe Vlag. Dit geeft aan dat ze schoon en goed onderhouden zijn en de waterkwaliteit uitstekend is. Vooral de witte stranden van Corralejo zijn erg populair.

Watersporten
Fuerteventura, en dan met name Corralejo, staat vooral bekend om de fantastische watersportmogelijkheden. Jaarlijks trekken veel mensen naar het eiland voor windsurfen en duiken.

Vliegen naar Fuerteventura
De reisduur met het vliegtuig vanuit Nederland naar Fuerteventura bedraagt ongeveer 4 uur. Indien er een tussenstop gemaakt wordt op Lanzarote bent u gemiddeld 1,5 uur langer onderweg.