Calella

Vakantie Calella

Calella is een zeer gezellige badplaats. Het is de toeristenhoofdstad van de Costa del Maresme en ligt in Catalonië.

Ligging
Calella ligt ten iets ten zuiden van Malgrat de Mar en Lloret de Mar. Barcelona ligt ten zuiden op een afstand van 50 kilometer van Calella.Jongeren Calella
Calella bestaat uit een oud en nieuw gedeelte dat door elkaar verbonden met een winkelstraat waaraan veel restaurants, discotheken en cafes liggen. Calella wordt vooral bezocht door jongeren, maar is minder massaal dan een plaats als Lloret de Mar.

Voordelig naar Calella. Bekijk alle aanbiedingen!-> KLIK HIER

Strand Calella
Het drie kilometer lange strand van Calella is lang en breed, maar niet ideaal voor ouders met kinderen omdat de zee er snel diep wordt. Wel is het strand erg schoon en goed onderhouden. Op het strand is het mogelijk een parasol of ligstoel te huren.

Prijspeil
Wie Calella goed wil leren kennen, kan gebruik maken van een toeristentreintje dat rondrijdt door Calella. De prijzen in Calella zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Station Calella
Calella heeft een station waardoor u snel met de trein naar Barcelona kunt. Dit kost u voor een retour iets meer dan 6 euro. Als u de trein vanuit Calella naar het noorden neemt, kunt u onder andere naar Malgrat de Mar.

Bus naar Calella
Een busreis naar Calella duurt vanuit Nederland gemiddeld zo’n 20 uur. Uiteraard is dit wel afhankelijk vanaf uw opstapplaats. Een reis vanuit Groningen of Leeuwarden zal een stuk langer duren. Een reis vanuit Maastricht duurt normaal gesproken minder dan 20 uur.

Vliegen naar Calella
Wie voor zijn vakantie wil vliegen naar Calella zal normaal landen op de luchthaven van Barcelona. Het vliegtuig naar Calella doet ongeveer 2 uur over de vlucht.

Voordelig naar Calella. Bekijk alle aanbiedingen!-> KLIK HIER

Temperatuur Calella
De temperatuur in juni in Calella ligt gemiddeld op 23 graden. De temperatuur in juli en augustus ligt in Calella op ongeveer 27 graden. In september is de temperatuur met 25 graden in Calella nog steeds aangenaam.

De gemiddelde maximum temperatuur in Calella ziet u in onderstaande klimaattabel:

januari: 13°C
februari: 14°C
maart: 16°C
april: 17°C
mei: 21°C
juni: 25°C
juli: 28°C
augustus: 29°C
september: 25°C
oktober: 21°C
november: 16°C
december: 14°C