Blanes

Vakantie in Blanes

Blanes is een populaire badplaats aan de Middellandse Zee. Het ligt in de Cataloniƫ en is de meest zuidelijk gelegen badplaats van de Costa Brava. De plaats ligt direct boven Malgrat de Mar en onder Lloret de Mar. In Blanes wonen bijna 40.000 inwoners.

Trein naar Barcelona

Wie Barcelona een keer wil bekijken, kan met een comfortabele trein naar Barcelona rijden. Deze tocht duurt circa een uur en voert onder andere langs anders badplaatsen als Malgrat de Mar en Calella. Wie de trein naar het noorden wil nemen vanuit Blanes kan naar Gerona gaan.


Botanische tuinen

Blanes staat onder andere bekend om twee grote botanische tuinen: de Mar i Murtra en de Pinya de Rosa. Eerste genoemde tuin wordt jaarlijks door circa 250 tot 300.000 mensen bezocht.

Vuurwerkfestival

Daarnaast kent Blanes een gerenommeerd vuurwerkfestival dat jaarlijks gehouden wordt in de derde week van juli op het strand van Blanes. Aan dit vuurwerkfestival doen verschillende landen meer. Er wordt in totaal meer dan 500 ton vuurwerk afgestoken. Dit festival trekt zeer veel toeschouwers. Om sommige dagen zijn er liefst maar dan 100.000 mensen op de been in Blanes.

Jongeren

Blanes is een populaire bestemming onder jongeren en staat echt bekend om een zon, zee en strand-vakantie. Het mooie stranden en de discotheken zijn voor veel jongeren ruim voldoende om er een goede tijd te hebben.

Boottocht

Veel toeristen nemen de boot vanaf de haven van Blanes naar andere omliggende kustplaatsen.

Bus naar Blanes

Wie met de bus naar Blanes wil, moet er ongeveer vanuit gaan dat de duur van de busreis zo’n 20 uur is. We gaan er vanuit dat de bus naar Blanes dan vanuit Utrecht vertrekt.

Vliegen naar Blanes

Wie wil vliegen naar Blanes is vanaf Schiphol naar luchthaven Barcelona of Gerona ongeveer 2 uur onderweg. Vanuit Barcelona duurt de busreis naar Blanes dan gemiddeld nog zo’n 1,5 uur.

Camping Blanes

Blanes wordt ook veel bezocht door jongeren die er naar de camping gaan. De populairste en bekendste campings zijn Bella Terra, El Pinar en Solmar. Over het algemeen wordt El Pinar gezien als de beste camping van het drietal.

Temperatuur Blanes

De temperatuur in juli in Blanes ligt op gemiddeld 27 graden.


De gemiddelde maximum temperatuur in Blanes ziet u in onderstaande klimaattabel:

Max. temp.
Min. temp
Januari
13
5
Februari
14
6
Maart
16
7
April
18
8
Mei
21
13
Juni
24
16
Juli
27
18
Augustus
27
18
September
26
17
Oktober
22
14
November
15
8
December
13
5