Benidorm

Vakantie of overwinteren in Benidorm
Benidorm ligt aan de Costa Blanca in Spanje. Het vissersdorp heeft bijna 70.000 inwoners, maar in de zomer herbergt de plaats ongeveer een half miljoen mensen die er hun vakantie door willen brengen. Het behoort hiermee tot de populairste badplaatsen in Europa. Ook voor overwinteren is Benidorm zeer geschikt. Benidorm ligt op een kleine 50 kilometer van Alicante (waar onder andere een vliegveld ligt).


Stranden in Benidorm
Benidorm heeft twee grote stranden. Dit zijn het Levante-strand en het Poniënte-strand. De stranden van Benidorm worden wel eens de witste van Spanje genoemd en zijn omgeven door vele palmbomen. Ze zijn zeer geschikt voor een vakantie van gezinnen met jonge kinderen omdat de zee in Benidorm geleidelijk dieper wordt. Hou er wel rekening mee dat de stranden in Benidorm in de zomer erg druk kunnen zijn. Benidorm is dan heel populair bij jongeren. Benidorm kent bijna 7 kilometer strand. Op de stranden is het mogelijk ligstoelen en parasols te huren. Vanwege de bergen die achter Benidorm liggen is het plaatsje de droogste zandstreek van Europa.

Klimaat Benidorm
Benidorm is vanwege de vaak aangename temperatuur mede bekend om de vele gepensioneerden die er overwinteren. Dit omdat Benidorm ook in de winter een prettig klimaat heeft. De oorzaak hiervan zijn de bergen die achter Benidorm liggen. Deze houden het slechte weer doorgaans op afstand. Dit maakt Benidorm tot een van de droogste strandplaatsen van Europa. In de zomer is de temperatuur gemiddeld zo’n 30 graden in de winter ligt dit iets onder in de 20 graden. Benidorm heeft ruim 300 dagen met zon per jaar.

De gemiddelde maximum temperatuur in Benidorm ziet u in onderstaande klimaattabel:

januari: 16°C
februari: 17°C
maart: 19°C
april: 21°C
mei: 24°C
juni: 27°C
juli: 29°C
augustus: 30°C
september: 28°C
oktober: 24°C
november: 20°C
december: 17°C

Overwinteren in Benidorm is dus zeer aangenaam.

Uitgaan in Benidorm
Benidorm biedt tijdens de vakantie volop mogelijkheden om uit te gaan. In Benidorm zijn er ook enkele Nederlandse uitgaansgelegenheden. Carla’s trefpunt en Taverne Den Bels zijn hiervan enkele bekende voorbeelden van Nederlandse bars. Benidorm staat ook vooral bekend om het uitgaan.

Hotelbedden
Wat aantal hotelbedden betreft staat Benidorm op de derde plaats in Europa. Dat is uiteraard heel bijzonder voor een plaats met zo weinig inwoners.

Massatoerisme
Wie niet van massale hoeveelheden toeristen houdt, is met een vakantie in Benidorm aan het verkeerde adres. Wie van rust, natuur en cultuur houdt, zal een andere bestemming moeten zoeken. Voor zon, zee en strand is Benidorm een zeer geschikte vakantiebestemming. Voor een “Friet van Piet” en de “Frikadel van Nel” hoeft u in Benidorm niet lang te zoeken.

Vliegen naar Benidorm
Benidorm ligt op ongeveer 2.000 kilometer van Nederland. Wie wil vliegen naar Benidorm zal landen in Valencia (op 140 kilometer) of Alicante (op 50 kilometer). Als u met het vliegtuig naar Benidorm wilt reizen, doet u er ongeveer 2 uur over vanaf Schiphol.

Busreis Benidorm
Een busreis naar Benidorm duurt gemiddeld ongeveer 25 uur. Hierbij maakt het uiteraard nog wel verschil of uw bus vanuit Groningen of Maastricht vertrekt.

Voordelig naar Benidorm. Bekijk alle aanbiedingen!-> KLIK HIER

Betalen
Net als elders in Spanje is de euro in Benidorm de munteenheid. Pinautomaten zijn er voldoende en met uw credit card kunt u ook op vele plekken terecht. Er is geen tijdsverschil tussen Benidorm en Nederland.
In Benidorm wordt Spaans gesproken, maar met Engels kunt u er tijdens uw vakantie ook goed terecht.

Webcam Benidorm
Als u een webcam in Benidorm wilt bekijken, kunt u hier klikken.