Vakantie in Albufeira

Albufeira is een zeer toeristische badplaats in Portugal. Het ligt in de Algarve. We kunnen over Albufeira zeggen dat het er mooi, schoon en zeer toeristisch is.

Er zijn heel veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Albufeira is vooral zeer populair bij jongeren. En dan met name Engelse jongeren. Albufeira is opgebouwd uit twee gedeelten. Een oud gedeelte en een nieuw gedeelte. Toepasselijk is het dat het oude gedeelte vooral bezocht wordt door oudere mensen en het nieuwe gedeelte vooral door jongere mensen.


Uiteraard kent Albufeira ook enkele mooie stranden zoals bijvoorbeeld het mooie Praia Marinha. Op enkele van deze stranden kunt u ook ligbedden huren. In de omgeving zijn er genoeg dingen te doen. U kunt bijvoorbeeld een tocht maken door de grotten, naar waterpark Agualand, een jeep safari maken en op zee op zoek gaan naar dolfijnen. Vooral het water Park Agualand is erg populair.

In het centrum van Albufeira vindt u een centraal plein. Vanaf dit plein zijn er allemaal straatjes bereikbaar waarin discotheken, bordjes en restaurants zijn. Het mooie aan Albufeira is dat het relatief goed betaalbaar is. Dit geldt voor het eten maar bijvoorbeeld ook voor een taxi. Hou er wel rekening mee dat het geen plaatsje is voor de fijnproever. De kwalificatie vreetschuur is voor sommige mensen van toepassing op een groot aantal restaurants.

Opvallend in Albufeira is ook dat de Portugezen daar over het algemeen zeer aardig zijn. Al met al kunnen we zeggen dat Albufeira een plaats is die zeer geschikt is voor mensen die van drukke, toeristische vakantieplaatsen houden. Als u op zoek bent naar rust adviseren wij u om verder te gaan zoeken. Uiteraard speelt het ook een rol bij de populariteit van Albufeira dat het weer zeer aangenaam is. Als u nog vragen of opmerkingen over deze Portugese badplaats heeft dan horen wij dat graag van u.