Porec

Porec is een havenstad in Istriƫ (Kroatiƫ). Het is een stad die veel toeristen trekt. De toeristen verblijven met name op een van de vele campings. Het is een oude stad die teruggaat tot het begin van onze jaartelling. Er wonen ongeveer 12.000 inwoners in Porec.

Populaire vakantiebestemming
Porec is een populaire vakantie-bestemming dankzij het mooie weer, de boulevard, het oude centrum en de ligging aan de Adriatische Zee. In de zomer zijn er vaak zo’n 70.000 toeristen in Porec. Het seizoen duurt er van mei tot oktober.

Vliegen naar Porec
Wie naar Porec op vakantie wil met het vliegtuig zal landen in Pula. Pula ligt op ongeveer 60 kilometer afstand. Lees hier meer over vliegen naar Porec.


Stranden Porec
Wie van zandstranden houdt is in Porec aan het verkeerde adres. In het water liggen met name veel stenen waardoor het te adviseren is om waterschoenen aan te doen. Het water is overigens wel heel erg mooi helderblauw en schoon.

Cultuur
Dankzij de lange historie van Porec kunnen cultuurliefhebbers er hun hart ophalen. Er staan veel gebouwen van honderden tot duizenden jaren oud.