Italie

Italië is een populair vakantieland. Het land ligt in het zuiden van Europa. Italië grenst aan verschillende landen. Dit zijn Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Er worden ook nog enkele eilanden bij Italië. Dit zijn onder andere Sicilië en Sardinië. Een groot deel van Italië wordt omgeven door zee. De vorm van Italië is een soort laars. Italië is een langgerekt land. Er wonen in Italië bijna 60 miljoen mensen.

De hoofdstad van het land is een schitterende stad Rome. Ook staten als Vaticaanstad en San Marino liggen binnen de Italiaanse grenzen. Wie een auto wil huren, kan kijken op Auto Huren van Car Rentals.nl.

In de oudheid was Italië het centrum van het Romeinse Rijk. Dit was destijds het grootste rijk van Europa. Italië is een republiek. Het land hoort bij de beste 10 landen om in te wonen wereldwijd.


Als vakantieland is Italië met name populair door het heerlijk eten, de mooie streken, het fantastische weer en de mooie stranden. Daarnaast zijn veel Nederlanders die houden van de Italiaanse manier van leven.

Ongeveer driekwart van Italië is bergachtig of bevat heuvels. Er is maar weinig laagland. Circa 20% van Italië bestaat uit bossen. In het noorden van Italië liggen de Alpen en de Dolomieten. Daarnaast kennen we in Italië de Alpennijnen. Deze lopen voor tot voorbij Napels. Italië staat ook bij toeristen bekend om de meren. We kennen onder andere de Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer.

Een erg populair deel van Italië en ook erg mooi is Toscane. Verder kent Italië vele schitterende steden. De bekendste en grootste is Rome. Andere plaatsen in Italië zijn Milaan, Turijn, Genua, Venetië en Florence.

Italië kent grotendeels een mediterraan klimaat. Dit typeklimaat houdt in dat de zomers warm zijn en de winter zacht. Het zuiden is duidelijk warmer dan het noorden.

Italië is ook een schitterend land voor cultuurliefhebbers. Dit komt met name door de rijke geschiedenis en de mooie steden.