Mooiste Griekse eiland – Top 10

Mooiste eiland Griekenland

Griekenland staat bekend om de vele schitterende eiland. En het ene Griekse eiland is nog mooier dan het andere. Op deze site geven wij aan wat de mooiste Griekse eilanden zijn.

We zijn momenteel nog bezig met het samenstellen van de ranglijst op basis van reiservaringen. De voorlopige ranglijst van mooiste Griekse eilanden is als volgt.

1. Santorini

Kies uit ruim 600 hotels in Santorini

Santorini wordt beschouwd als de diamant van Griekse eilanden. Met witte dorpen die gelegen zijn bij stijle vulkanische kliffen die diep de blauwe Ageische Zee in gaan. Santorini is een paradijs voor mensen die van winkelen houden, fotografen, artiesten, wandelaars en gewoon iedereen die er van houdt lekker in de Griekse zon op een terras te zitten. Als je slechts tijd hebt om 1 Grieks eiland te bezoeken, ga dan naar Santorini.


2. Kreta

Het Griekse eiland Kreta is een van de populairste bestemmingen voor een vakantie binnen Europa. Zo’n 3 miljoen toeristen trekken jaarlijks naar Kreta. Dit zijn veelal mensen die van een strandvakantie houden, maar er is nog veel meer te beleven op dit Griekse eiland.

In totaal wonen er 600.000 inwoners op het eiland. Iraklion is met 175.000 inwoners de grootste stad. Chania is, met 65.000 inwoners, de tweede stad van Kreta.

Kustlijn

Eiland Kreta is een groot eiland met een kustlijn van ruim 1.000 kilometer. Het eiland heeft een lengte van 260 kilometer en een breedte die uiteenloopt van 12 tot 60 kilometer.

3. Corfu

Corfu is een Grieks eiland dat onderdeel uitmaakt van de Ionische eilanden. Het is na Kefalonia het grootste Ionische eiland. Corfu is het noordelijkste eiland van deze groep. Het ligt slechts enkele kilometers verwijderd van de Albanese kust. Corfu is met name populair bij toeristen vanwege het heerlijke mediteranne klimaat en de uitstekende stranden. Er wonen ongeveer 113.000 mensen op Corfu. Het eiland heeft een oppervlakte van 640 km2. De voertaal op Corfu is Grieks.

Gevarieerd landschap

Corfu kent een zeer gevarieerde landschap. Het noordelijkste deel van het eiland bestaat uit bergachtige terrein, schitterende baaien en knusse dorpjes. Wie wil wandelen op Corfu zal met name in het noorden van het eiland uitkomen. Het middendeel van Corfu is heuvelachtig. Het zuidelijke deel van Corfu bestaat uit een laagvlakte met een schitterende natuur met ongeveer 2 miljoen olijfbomen en cypressen.

4. Rhodos

5. Mykonos

6. Paros

7. Skiathos

8. Ios

9. Naxos

10. Sifnos