Weer Corfu

Als u meer wilt weten over het weer op Corfu dan kunt u dat onderstaand lezen. Wij hoeven u ongetwijfeld niet te vertellen dat het klimaat op Corfu erg prettig is.

Weer Corfu

Corfu op Weer.nl —– Corfu op Zoover.nl —- Corfu op Weerplaza.nl

Het klimaat op Corfu is mediterraans. Het eiland kent in de winter periodes dat het ‘s nachts vriest. In de zomermaanden daarentegen worden er wel eens temperaturen gemeten boven 40 °C. De winters op Corfu zijn over het algemeen vrij nat en de zomers zijn meestal zeer droog. Als we gaan kijken naar de temperatuur en het klimaat per maand dan zien wij het volgende.

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.

Weer Corfu tijdens het jaar

De maand januari is vrij koud, regenachtig en daarnaast waait het vrij veel. De maand februari is wat warmer en bovendien zijn er ook meer zonder. De maand maart is op Corfu meestal nog koud met veel wind, maar het aantal zonnige dagen neemt wel toe. Er zijn in maart al mensen die gaan zwemmen in de zee. De maand april kent echt al lenteweer. De temperaturen overdag zijn prettig en er is steeds minder neerslag. ‘s Nachts kan het nog steeds om en nabij het vriespunt zijn. In de maand april staat het eiland in bloei. Corfu is hierdoor prachtig groen. De maand mei is warm en zonnig. De kans op neerslag neemt ook af. In juni komen de eerste echt warme dagen. Erg geschikt om aan het strand te liggen. Het is bovendien ook nog niet zo druk op Corfu. De maand juli is warm of zeer warm. Ook waait het veel op het eiland. Samen met de maand augustus is het verreweg de drukste maand op Corfu. De maand augustus is ook warm, zeer warm ook nu waait het vrij veel. In deze maand vieren de Grieken en Italianen vakantie. De wind kan voor een aangename verkoeling zorgen. De maand september heeft veel zon en weinig wind. Dit is echt ideaal voor een nazomer. De nachten in september zijn direct al wat koeler. De maand oktober heeft een aangename dagtemperatuur en is overwegend zonnig. De kans op neerslag neemt wel toe en ‘s nachts kan het al wel koud worden. Als u in november naar Corfu gaat is de kans op wisselvallig weer erg groot. Ook moet u rekening houden met veel neerslag. December is niet een aangename maand om naar Corfu te gaan. Er is veel regen en veel wind. Toch zijn er zelfs in deze maand in het zuiden van het eiland nog steeds dagen dat het boven 20° wordt. Deze informatie is gebaseerd op hetgeen staat op www.corfupagina.nl.