Argeles sur Mer

Wat vinden wij van Argeles sur Mer?
- Leuke boulevard
- Veel winkels en restaurants
- Brede en mooie stranden
- Voor elk wat wils, voor alle leeftijden
- Bergen en zee in de buurt
- Mooie dorpjes in de buurt
- Zeer toeristisch
- Mooi en schoon
- Gezellig en genoeg te beleven
- Veel schitterende campings
- Twee discotheken

TOTAAL BEOORDELING: 8,4

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.

Ligging
Argelès-sur-Mer is een klein dorpje met minder dan 10.000 inwoners in het zuiden van Frankrijk. In Languedoc – Roussillon om precies te zijn. Argelès-sur-Mer ligt aan de Middellandse Zee bijna tegen Spanje aan. Perpignan is de dichtstbijzijnde grote stad op een afstand van circa 20 kilometer. Argelès-sur-Mer ligt op ongeveer 1400 kilometer van Utrecht. Het plaatsje ligt aan de voet van de Pyreneeën. Andorra en Barcelona liggen op slechts 100 kilometer afstand. In het centrum van Argelès-sur-Mer bevinden zich veel hotels en appartementen. De grote campings bevinden zich aan de rand van Argelès-sur-Mer.

Stranden
Argelès-sur-Mer heeft een groot en schitterend zandstrand van ongeveer 7 kilometer en is daarom erg populair bij toeristen. Langs het strand ligt een dennebos en een boulevard met een lengte van 3 kilometer.

Campings
In tegenstelling tot de Spaanse costas waar normaal gesproken toeristen naar de hotels en appartementen gaan, is Zuid-Frankrijk erg populair om de vele mooie en grote campings. Dit geldt ook voor Argelès-sur-Mer. Hierdoor zien we dat veel gezinnen met kinderen naar deze omgeving gaan. Als u naar een populaire camping wilt, dit zijn meestal viersterren campings met grote zwembaden en veel mogelijkheden voor kinderen, dan moet u er rekening mee houden dat u echt tijdig moet boeken. Het is ons wel eens overkomen dat we in december al geen plek voor juli of augustus van het jaar erna konden boeken. De website Zoover is hiervan een belangrijke oorzaak. Deze laat aan mensen zien wat de beste en mooiste campings zijn.

Klimaat Argelès-sur-Mer
Argelès-sur-Mer heeft een mediterraan klimaat. In de zomer kunt u er daarom vanuit gaan dat het er heerlijk weer is. In de maanden juli en augustus is het op de meeste dagen bijna 30 graden. Het zeewater heeft normaal gesproken dan ook een zeer aangename temperatuur.

Een uitstekendeeen site met meer informatie over Argeles is deze site.

Spectaculaire aanbiedingen bij Arke. Profiteer nu. Vul je wensen in.